Pszenica. Choroby podsuszkowe
W uprawie pszenicy w monokulturze producenci bardzo często zmagają się z chorobami podsuszkowymi. Ryzyko ich wystąpienia wzrasta z udziałem zbóż
Read moreW uprawie pszenicy w monokulturze producenci bardzo często zmagają się z chorobami podsuszkowymi. Ryzyko ich wystąpienia wzrasta z udziałem zbóż
Read moreW Polsce uprawia się około 900 tys. ha żyta. Plantacje te zajmują czołową pozycję w strukturze upraw zbożowych, szczególnie na
Read morePrawidłowe odżywianie alpak to jeden z najważniejszych czynników warunkujących ich zdrowie. Niezależnie od tego czy pochodzą z Chile, czy mieszkają
Read moreŁagodny charakter, przyjazne spojrzenie i ciepłe włókno – to cechy, dzięki którym alpaki zyskują coraz większą popularność wśród miłośników zwierząt
Read moreNie ma mowy o zmniejszaniu kwot mlecznych twardo mówi Komisja Europejska. To odpowiedź na postulaty farmerów, którzy chcieli w ten
Read moreOdpady drzewne wszelkich asortymentów mogą być spalane w kotłach grzewczych. Stosowane jednak obecnie w większości gospodarstw domowych kotły, piece i
Read moreMleko jako jedyny produkt spożywczy zawiera wszystkie składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Podczas milionów lat ewolucji systemy enzymatyczne
Read more